Ga naar de inhoud

Duurzaam Kantoor wil samen met jou de strijd aangaan tegen de klimaatopwarming. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat duurzaam ondernemen de grootste zakelijke kans van deze eeuw is.

Met onze hulp richt jouw bedrijf zich op de toekomst. Samen met Duurzaam Kantoor dring je de co2-uitstoot van jouw bedrijf terug, vermijd je onnodige kosten en zorg je voor een aangename werkplek voor jouw werknemers.

Officescan

Tijdens de officescan komt Duurzaam Kantoor langs bij jou op kantoor. Onze specialisten bekijken de huidige situatie en brengen de verschillende onderdelen van de werkplek in kaart. Zo kunnen ze een plan op maat formuleren. 

Na de officescan krijg je een helder rapport met daarin acties die je kunt ondernemen om jouw kantoor te verduurzamen. Deze worden steeds voorzien van onze unieke impact-for-effort rating.  Hiermee berekenen we welke acties je kan ondernemen en welke (duurzame) opbrengsten dit jouw oplevert. 

streepje-4-naar-5 (3)

Officeswitch

Bij de Officeswitch gaat Duurzaam Kantoor aan de slag met de resultaten van de Officescan. Samen met jou zoeken we naar de juiste oplossingen, rekening houdend met met jouw ambitieniveau en de financiële impact. Duurzaam kantoor brengt jou in contact met vernieuwende leveranciers en dienstverleners en verzorgt vervolgens alle logistieke vraagstukken.

Officesessie

Jouw hele kantoor mee aan boord krijgen? Bij de Officesessie neemt Duurzaam kantoor jouw collega’s mee door een dagdagelijkse werkdag. Op een makkelijke en toegankelijke manier tonen we welke keuzes ze als individu en organisatie kunnen nemen en welke impact deze hebben. Deze sessie wordt op maat gemaakt met een voorafgaande checklist.

De Officesessie duurt ongeveer 1 à 2 uur en wordt eventueel gecombineerd met een “less impact lunch” georganiseerd door Duurzaam Kantoor. Ideaal dus als inspirerende teambuilding!

Onze aanpak

De verduurzaming van jouw kantoor gaat enkel van start door een verandering in gedrag en mindset. Daarom werkt Duurzaam Kantoor steeds op een systematische manier, gesteund door het 4E-model. Zo maken wij ‘duurzaamheid’ makkelijk, toegankelijk en werkbaar.

Het team en onze drijfveer

 Al 15 jaar hebben wij ons ingezet om via budgetneutrale oplossingen en systeemherdenking organisaties te verduurzamen. Dit resulteerde in een groot inzetbaar netwerken veel praktijkervaring. Wij brengen met onze frisse kijk en optimisme (gedrags-) verandering bij jou op kantoor.

Petra Daniëls | Master Communicatiewetenschappen

“Ik ga voor “low waste” en toon graag aan hoe deze aanpak besparend is én met de juiste communicatie ook je merk versterkt.”

Stijn Lambert | Master Economie en Milieuwetenschappen

“Ik ga voor impactvol: leve google maps, want die geeft mij het alternatief voor autoritten, gedragsverandering test ik uit op mijn 2 kinderen.”

Indra van de Ven | Bachelor in Cultureel Ondernemen

“Ik ben praktisch en kies aan/uit stekkerdozen, de kraan als dorstlesser n°1, de fiets om naar het werk te komen en ik scheid zorgvuldig mijn afval.”

Ja, nu weet ik het zeker, ik vraag een verkennend gesprek aan.

Stuur dan een mailtje naar:
info@duurzaamkantoor.be

of bel naar: 0479 65 31 83

 

Ons duurzaam kantoor:

Borsbeeksebrug 34,

2600 Berchem (Post X)

 

Btw-nummer: BE 0887 574 645